NATIONALPARK THY
Websitet skriver: Det vestlige Thy er udpeget til at være den første danske nationalpark. Nationalpark Thy strækker sig i et op til 12 kilometer bredt bælte langs den jyske vestkyst fra Agger Tange i syd til Hanstholm i nord. Et enormt og uspoleret naturområde på i alt 244 km2 – næsten på størrelse med Langeland.
HARBOØRE AGGER TANGE
Websitet skriver: Limfjordens årtusindgamle værn mod Vesterhavet er dannet af Vestkystens store sandvandring, der udspænder sine tanger mellem højlandet ved Bovbjerg i syd og Lodbjerg i nord. Denne naturlige tilstand har sandsynligvis - bortset fra kortvarige og ustabile gennembrud - eksisteret frem til stormfloden i 1825. Stormen gennemskar tangen og dannede Agger Kanal, der under en ny stormflod i 1862 blev afløst af Thyborøn Kanal. Siden har denne kanal været Limfjordens port mod vest, og den deler samtidig tangen op i to "halvøer"; Harboøre Tange mod syd og Agger Tange mod nord.
VESTKYSTSTIEN AGGER BULBJERG
Websitet skriver: Vestkyststien Agger - Bulbjerg er en vandre- og cykelrute på ca 80 km. Cykelruten fortsætter sydpå til grænsen og nordpå til Skagen. Vandreruten følger på store strækninger den gamle redningsvej, mens cykelruten følger små offentlige veje eller skovveje. Ruterne kan benyttes i deres fulde længde eller etapevis.
AGGER KIRKE
Websitet skriver: Agger Kirkes historie er meget usædvanlig. Den oprindelige kirke findes der ikke noget billede af, men efter samtidiges udsagn er denne tegning blevet fremstillet. Kirken måtte opgives i 1832, da den blev opslugt af havet. Den lå omtrent ved enden af høfde 90, vest for Agger.
Den nuværende kirke, er således ikke "gammel" i kirkelig forstand.
Her ses den fra 1939, og herunder som den ser ud i dag.
KULTUR MUSIK KUNST FISK SPORT BÅDELAUG AGGER SOMMER TURISME VESTERHAV THY ALT
Lav din egen hjemmeside med mono.net